Zelené potraviny – silný, rychlý a účinný ochránce vašeho zdraví

Lidské tělo je mechanismus poměrně křehký a zkoušený různými nástrahami moderní doby v podobě uměle vyráběných potravin, nedostatkem času na regeneraci a odpočinek, neustálého tlaku na zabezpečení své, svých dětí, své hypotéky, svého důchodu, nehledě na krizi v oblasti partnerských vztahů. A tak vznikají první problémy, ze kterých, pokud včas nezakročíme, se mohou vyklubat závažné komplikace. Únava, chronická bolest, podrážděnost či špatná nálada a deprese – to jsou všechno signály, kterými nás tělo varuje, že se blíží krize. Nejvyšší čas vzít rozum do hrsti, protože když nic neuděláme a nějaký ten zdravotní problém si skutečně vypěstujeme, bude pozdě.

 

A protože si člověk nejlépe pomůže vždycky sám, nečekejte, že vás do pečování o sebe sama někdo dostrká. Chce to rozhodnutí a razantní krok.

My vám dnes ukážeme jeden ze způsobů, jak tělo detoxikovat a dostat do něho řadu blahodárných látek, které organismus odkyselí, vyživí, povzbudí a pročistí.
Nejlepší rady bývají obvykle ty nejjednodušší. Nepotřebujete tělo „obohacovat“ složitě vyráběnými chemickými doplňky stravy. Jednoduše vsaďte na zelenou!

O blahodárných účincích zelených bylinek, které si nasbíráme v lese nebo na louce, je asi zbytečné vyprávět. Povíme si o zázracích rostlinky zcela titěrné, která tvoří absolutní základ potravinového řetězce, jednobuněčné zelené řase plné chlorofylu, bílkovin, vitaminů a minerálů – chlorelle a ječmeni, silném spojenci proti únavě, stárnutí a civilizačním nemocem.

Chlorella- důkladná detoxikace, zdroj bílkovin

chlorella5

Jednobuněčná zelená řasa chlorella žije ve sladkých vodách naší planety nepředstavitelných 2,5 miliardy let. Co se živých organismů týče, jde tedy skutečně o mazáka. V roce 1890 ji objevil dánský botanik mikrobiolog Martinus Willem Beijerinck. Chlorella drží prvenství mezi rostlinami, co se týče množství obsaženého chlorofylu. Proto také její název – řecké chloros(zelený) a latinská přípona ella znamená malá.

V čem chlorella může pomoci?
Základní přínos pro lidské zdraví je v úžasných schopnostech velice efektivně detoxikovat organismus. Chlorella na sebe váže škodlivé látky, které jsou usazené v organismu. Zelené barvivo chlorofyl vytahuje z organismu těžké kovy, léčí záněty, vně i uvnitř těla (záněty dásní, které předcházejí paradentóze, afty, opary). Jedná se o zásaditou potravinu, tak že snižuje kyselost organismu, která je nenápadný a podceňovaný spouštěč mnoha nepříjemných a nebezpečných chorob i problémů s obezitou. Zelené rostliny dále obsahují enzymy potřebné pro správný metabolismus, antioxidanty, které chrání buňky před poškozením a vznikem civilizačních chorob. Chlorella podporuje produkci serotoninu a melatoninu, hormonů dobré nálady a kvalitního spánku. Podobně jako česnek, chlorella působí jako přírodní antibiotikum. Pokud se necítíte ve své kůži, můžete svůj imunitní systém podpořit vyšší dávkou zelených tabletek, které pomohou v boji s bakteriemi. Zelená rostlinka dále dodá organismu bílkoviny a některé vitaminy. Obsahuje dvakrát více rostlinných proteinů než luštěniny, vitamin A, H, D, C a B, železo, zinek, fosfor a hořčík.

Z jezera až do tabletek…

Kolonie jednobuněčných řas chlorelly se pěstují ve velkých sladkovodních nádržích. Kvůli vlastnosti řasy vstřebávat do sebe látky z okolí je velice důležité dbát na čistotu vody, ve které chlorella žije. Z toho důvodu kupujte tablety pouze od ověřených a certifikovaných výrobců (např. GW). Chlorella se zpracovává šetrnými postupy, které zachovají veškeré důležité látky v rostlině a zároveň zajistí její dobrou stravitelnost. Doporučená denní dávka je 20 tablet, ale pokud si dopřejete více, je to ku prospěchu. Nejedná se o lék, ale potravinu. Chlorella eliminuje chyby, kterých se dopouštíte na talíři…

Jak poznáte originál čistou chlorellu?
Čistá chlorela neobsahuje žádné další příměsi (Ečka). Poznáte ji jednoduše. Ponořte pilulku do sklenice s vodou, pokud se rozpustí, máte originál. Kvalitní tabletky poznáte i podle chuti, ty správné chutnají jako dýňové semínko, nejsou hořké a neštípou na jazyku.

Více najdete >>ZDE 

Zelený ječmen – výživa organismu a permanentní detoxikace jater

mlady_jecmen_hlavni
Zelený ječmen se podává ve formě nápoje. Originální zelený ječmen od společnosti Green Way (GW) se pěstuje v čisté panenské přírodě v Utahu, kde se zároveň zpracovává. Na rozdíl od jiných producentů,originální nápoj neobsahuje vlákninu a mohou jej tedy konzumovat i lidé se zánětem střev.

Ze zhruba 20 – 30 cm vysokých rostlinek se vylisuje šťáva, ta se suší na prášek při teplotě do 37◦C, aby se neztratily žádné z prospěšných látek. Tato úprava je velice praktická, stačí jednoduše rozmíchat lžičku prášku ve vodě, nejlépe v shakeru a nápoj je hotový. Zelený ječmen se také výborně hodí jako přísada do koktejlů, například v kombinaci s banánem, hruškou, mrkvičkou, případně ovocným džusem. Mimo jiné snižuje glykemický index ovocných koktejlů. Doporučená denní dávka jsou tři sklenky denně. Zelený ječmen by se měl pít asi dvacet minut před jídlem, aby jej tělo stačilo zpracovat a naplno využít.

Co pro vaše tělo udělá zelený ječmen?
Zelený ječmen je velice účinný na pročištění jater, čímž následně snižuje cholesterol. Rostlina obsahuje vysoké množství enzymů a antioxidantů, které organismus ozdravují, vitalizují a tím zpomalují stárnutí. Nápoj představuje velmi rychlou dávku energie, když se cítíte unavení, vyčerpaní nebo ve stresu. Působí protizánětlivě, ničí viry, pomáhá při léčení zánětu střev (pouze originální nápoj GW, který neobsahuje vlákninu!). Nápoj ze zeleného ječmene neobsahuje lepek a pomáhá lidem trpícím celiakií.

Jak poznáte originál zelený ječmen?
Zelený ječmen neobsahuje vlákninu. Jde o velmi jemný prášek, který musíte rozmixovat v shakeru nebo sklenici s víčkem. Na povrchu nápoje zůstává pěna a prášek se neusazuje na dno sklenice. Při polykání neškrábe v krku a nedráždí sliznice. Na baleních hledejte označení „100% extrakt z listů mladého ječmene v prášku“. Nenechte se zlákat nižší pořizovací cenou, ale spočítejte si cenu jednoho nápoje. Měla by vycházet na cca 5 Kč za skleničku.

web_shutterstock_1044861891963

Konkrétní zdravotní problémy, kde pomohly zelené potraviny:

Na jedné straně můžeme tedy tyto dva pomocníky užívat jako prevenci. Ale jsou známé případy, že zelené potraviny pomohly s již rozvinutými zdravotními problémy. Jsou prokázané výsledky při alergiích, atopickém exému, anémii, vysokém cholesterolu, překyselení organismu a tím způsobených problémech s početím, léčbě plísní, vyčerpání, migrénách apod.

Látky obsažené v zeleném ječmeni a chlorelle pomohou tělo nastartovat, začít bojovat a znovuobjevit jeho samo léčitelské schopnosti.

Je možné se zelenými potravinami předávkovat?

Když začínáte užívat zelené potraviny a přeženete dávkování, může se spustit extrémní detoxikace. Mohou se objevit průjmy, nevolnosti, přechodně se může zhoršit stav pokožky. Tělo začíná vylučovat škodliviny a projevy mohou být různé. Proto raději pomalu a poklidně. Nejlepší je začít nápojem ze zeleného ječmene, který jednak upraví pitný režim a pomůže odplavovat toxiny z organismu. Potom můžete přidat chlorellu.

Jsou zelené potraviny vhodné pro každého?

Zelené potraviny mohou jíst děti od půl roku, jsou výborné před plánovaným těhotenstvím, aby se tělo pročistilo a připravilo, pro studenty, seniory, sportovce i zvířata.

Musí se během užívání dělat přestávky?

Vysazování není nutné. Zelené potraviny organismus nijak nezatěžují, naopak jej průběžně čistí a vyživují.

Příklad ze života…

Paní Daniela Nováčková a její početná rodina užívá zelený ječmen a chlorellu devět let. Co říká o jejich přínosu pro ni samotnou a pro své čtyři děti?

danka – kopie„O zdraví jsem se zajímala už od raného mládí, měli jsme v rodině různé nemoci, včetně rakoviny a já jsem jim chtěla předejít. PREVENCE je pro mne důležitá. Zkoušela jsem různé metody, upravit si jídelníček, nejíst maso, pít čerstvé zeleninové šťávy, ale nikdy jsem to dlouho nevydržela. Byla jsem poměrně zdravá, a tedy neměla tu zásadní motivaci. Navíc, příprava šťáv zabírala hodně času.
Jednou mi kamarádka přinesla ochutnat mladý ječmen a řekla, ať to vyzkouším. Najednou jsem mohla mít koktejl plný vitamínů, kdykoliv jsem si vzpomněla. Místo odšťavňování stačilo rozmíchat lžičku prášku ve vodě. V té době jsem byla na mateřské dovolené se čtyřmi malými dětmi. Po tomto nepřetržitém maratonu se už poměrně silně začala projevovat únava a vyčerpání, pravděpodobně jsem vypadala a i se cítila starší než dnes. Každá máma to asi zná, neměla jsem čas starat se o sebe. Večer jsem mnohdy usnula dřív než děti, chyběla mi energie.

Jednoduše si namíchat zdravý a výživný, zelený nápoj znamenalo velkou pomoc. Mladý ječmen jsem pila i třikrát denně. A přišla změna. Najednou jsem nebyla tak unavená, měla jsem více prostoru život si užívat a ne přežívat. Byla jsem klidnější, vyrovnanější, každodenní dětské hádky mě nevytáčely a večer jsem nepadla únavou. Děti jsme uložili spát a mohli tak trávit příjemné chvíle s manželem. Díky ječmeni jsem získala zpět životní elán a zharmonizovala se dokonce celá rodina a to jsme ocenili všichni.
Když jsem spotřebovala první balení, uvažovala jsem, jestli koupit další. Rozhodla jsem se, že jdu do toho. Nejvíce jsem ocenila jednoduchost, kvalitu a cenu. Jeden nápoj plný vitaminů, enzymů, stopových prvků vyjde pouze na 5 Kč , za takovou cenu šťávu nevyrobím. Byť nejsem nijak svědomitý člověk, umíchat si třikrát denně nápoj z mladého ječmene jsem nikdy nezapomněla.

Sestře pomohl nápoj z ječmene s alergií…

Objednala jsem si celou krabici a běžela za sestrou, která od dětství trpěla alergiemi. Zatímco já šla do školy, Radka do ordinace praktického lékaře pro injekci, aby přežila svůj kritický půlrok. Dříve stačilo, když viděla trávu z okna a začala kýchat a slzely jí oči. Jaké bylo její zjištění, když po půl roce užívání ječmene a chlorelly mohla odložit léky a dokonce přistihla sama sebe, jak bez problému seká trávu.

Děti si zelené potraviny oblíbily…

deti_chlorellaLucka_chlorellaJečmen zachutnal i mým dětem. Syn Kája si oblíbil chlorellu. Dcera Helenka trpěla na hnisavé angíny, mívala je i šestkrát do roka a vždy velmi vysokou horečku. Díky ječmeni a chlorelle se Helence posílila imunita. Nepamatuji si, kdy byla naposledy „skutečně nemocná“.

A nejmladší dvojčátka mlsají chlorellu i ječmen od roku a půl. Když se narodila, tak Lucka byla o necelé kilo lehčí a o 3 centimetry menší, než její dvojče. Byla také anémická a méně průbojná. Lucce zachutnaly zelené potraviny nejvíc. Stávalo se, že si vzala lžičku a jedla prášek přímo z dózy a chlorellu po hrstích. Když jsem se jí zeptala, proč toho jí tolik, odpověděla jednoduše „protože mi to chutná, maminko“. Účinky byly takové, že Lucinka přerostla o 1 cm své dvojče, zbavila se anémie a posílila i psychicky. Zelené potraviny zafungovaly, líbí se mi, že dokážou využít potenciál, který je nám vlastní.
Když děti dostávají zelené potraviny včas, tak jim chutnají. Když už jsou navyklé na jiné chutě, může jim trvat delší dobu, než si zvyknou.“

Závěrem

Zelené potraviny dokáží využít potenciál člověka, který může být tlumený nejrůznějšími důvody. Není to jen strava, ale stres, nedostatek spánku, nemoc a další faktory, které člověk neovlivní.

Moderní medicína dokáže prodloužit věk. Ale být dlouhověký ve špatném zdravotním stavu, není asi to pravé žití. Podle statistiky žije každý Čech průměrně 17 let ve výrazné zdravotní nepohodě, včetně dětí. Je čas začít s tím něco dělat…

Více najdete >>ZDE

Autor článku: Hana Vargová ve spolupráci s Mgr. Danielou Nováčkovou a Mgr. Zlatkou Kadrabovou

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.