Zázračné účinky jedné malé sladkovodní řasy …

Jednobuněčná zelená řasa Chlorella se považuje za jednu z nejkomplexnějších potravin na naší planetě. Vždyť už také něco pamatuje, odhaduje se, že se ve sladkých vodách vyskytuje již 2,5 miliardy let.

Miniaturní zelená řasa obsahuje z 62% aminokyseliny. Jsou zde zastoupené veškeré aminokyseliny, které tvoří kompletní bílkovinu a chlorella je tak nejbohatší potravinou na zemi, co se obsahu aminokyselin týče.

Navíc obsahuje spoustu důležitých minerálů, enzymů, chlorofyl, beta karoten (vitamín A), vitamíny C, E, K, B komplex B1, B2, B6, B12, niacin, vitamín B5, je bohatá na RNA, DNA, kyselinu listovou, biotin, cholin a inositol, fosfor, draslík, hořčík, germanium, síru, železo, vápník, mangan, měď, zinek, jód, kobalt a další stopové prvky.

Chlorella se velmi rychle množí. Za každých 24 hodin se zečtyřnásobí. Touto schopností se řadí mezi nejrychleji rostoucí organismy na zemi. Není genetika úžasná?! Tím se zečtyřnásobí také nám tolik prospěšné probiotické bakterie.

Tato zelená rostlinka významným způsobem posiluje imunitní systém (napomáhá dětem zdravě růst a prospívat), podporuje trávení, má zásadité pH, hojí střevní stélku a velice účinně odstraňuje chemické látky, toxiny a těžké kovy z těla. Výrazně zlepšuje zdraví a růst svalové hmoty (kulturisté zpozorněte), díky železu a kyslíku zvyšuje koncentraci hemoglobinu v červených krvinkách, čistí játra a tím upravuje hladinu cholesterolu.

Chlorella se má užívat nejlépe na prázdný žaludek, minimálně 20 minut před jídlem.

Více o tomto zeleném zázraku čtěte zde…

Hezké povídání s Dankou Nováčkovou čtěte zde…

chlorella11

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.