Vážení klienti,
společnost Centrum trvalého zdraví o.p.s. (více vnímána pod označením Cordeus) ukončila nabídku svých služeb k 30.6.2024.
Služby, na ktéré jste byli zvyklí (dětské plavání, masáže, kosmetika a další) nově nabízí společnost Bazén Bořislavka s.r.o.
Telefon: 793 969 700
Email: Info@bazenborislavka.cz
Webové stránky: www.bazenborislavka.cz
Terapeuti: Petr Englich, Michal Pavlů, Petra Bzirská, Marek Schimmer, Pavla Hanzlíková, Beata Vejnovič a Dana Šourková působí v prostorách pronajatých Bazéném Bořislavka i nadále. K rezervaci funguje systém Rezervanto či výše uvedené kontakty.
Naši terapeuti i my děkujeme za přízeň a těšíme se na Vás! Bazén Bořislavka.
Trápí vás celiakie? Dodržujete bezlepkový jídelníček a stále bojujete se zažívacími potížemi, únavou, neklidem, či apatií? Pečlivě si vybíráte pouze bezlepkové potraviny a přesto máte neustálé problémy s trávením, pociťujete častou bolest břicha po jídle, trpíte na střevní potíže a na plynatost? Cítíte nevolnost po jídle, nebo vás obtěžuje nevysvětlitelná bolest kloubů či svalové křeče?
Nemůžete se zbavit atopického ekzému nebo jiných kožních problémů? Všimli jste si, že po zařazení bezlepkových potravin přibíráte stále více na váze? Nebo jste již nabrali a nedaří se vám při bezlepkové dietě zhubnout? Máte pocit, že už nikdy nebudete moci jíst normálně a nikdy se nebudete cítit dobře? Pokud vás trápí celiakie a k ní přidružené problémy, a pokud nevíte co a jak při bezlepkové dietě jíst, abyste se začali cítit skutečně dobře a nepřibírali dále na váze – pak je tento článek určen vám.
Když ke mě do poradny přicházejí lidé s diagnózou celiakie, většinou jedí pouze samé bezlepkové potraviny, tedy stravují se pouze „bezlepku“, ale z pohledu zdravého jídla, naprosto šíleně. V jejich bezlepkovém jídelníčku totiž stále přetrvávají potraviny typu smažené jídlo, hamburgery, chipsy, ochucovadla, sladkosti, bezlepkové buchty, bezlepkové dorty, bezlepkové pečivo apod. – navíc v téměř nestravitelných kombinacích, které zatěžují celý távicí trakt a následně zhoršují zažívací potíže a celkový zdravotní stav. Vůbec není divu, že se lidé po těchto potravinách necítí dobře! Ani zdravý člověk by se při takovém výběru potravin a přeplácaných potravinových kombinacích nemohl cítit fit a zdráv!
V takové standardní „bezlepkové“ dietě totiž ve velké míře převažují potraviny s vysokou glykemickou zátěží, s vysokým obsahem cukrů a neuvěřitelné množství potravin průmyslově zpracovaných, doplněných o různá šílená chemická aditiva, o kterých nikdo nevíme, co skutečně v našem těle způsobují.